Thursday

Jerat Valentine Day / Hari Kekasih

Apabila padri Kristian mahu menggunakan kalimah Allah, kita berasa bimbang dan tersangat marah.Apabila unsur Kristian dibawa masuk ke dalam kehidupan kita, kita tidak berasa sensitif pun malah meraikannya pula.

"Selepas menyambut Krismas dua bulan lalu, seminggu lagi kita menyambut hari "Kekasih" pula. Sekarang pun sudah ramai muda mudi yang ghairah bercakap-cakap tentang Hari Kekasih.

Bacalah Hari Valentine dan kisah Valentine

Berdasarkan kepada laporan rasmi, Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) melaporkan terdapat lebih 257,000 sijil kelahiran didaftarkan tanpa catatan nama bapa, sejak tahun 2000 hingga pada bulan Julai 2008.

Secara purata, 2,500 kes anak luar nikah direkodkan pada setiap bulan atau 83.3 kes pada setiap hari.

Jika diunjurkan lagi, satu kes pendaftaran anak luar nikah berlaku dalam setiap 17 minit 17 saat! ( setiap 17 minit ada anak luar nikah )

Amat menyedihkan kerana menurut statistik pendaftaran kelahiran kelahiran anak luar nikah dalam tempoh 4 tahun sahaja (1999-2003) 30,978 dari 70,430 (44%) orang bayi tidak sah taraf yang dilahirkan adalah anak orang Islam.

Tidak dapat dinafikan bahawa statistik ini menunjukkan kejadian zina semakin berleluasa. ( sudah membarah dan jadi budaya )

Antara penyumbang ialah sambutan Valentime Day / Hari Kekasih yang disambut pada 14 Februari. ( Tahun ini bertepatan cuti Tahun baru Cina ) maka berpestalah anak anak muda kita nanti.

Hari VDay juga dilihat sebagai salah satu hari daripada hari yang digelar ‘Musim Mengawan’ kepada muda-mudi kita.

Moga Allah Selamatkan kita dari Musibah dan Bala ini bilamana ZINA sudah berleluasa dan sukar dibendung lagi.

AWASI ANAK-ANAK , CUCU-CUCU, ADIK-ADIK ANDA DARI GEJALA INI.

CEGAH SEPELUM PARAH

ANDA MAMPU LAKUKAN !!!!!

No comments:

Post a Comment